Lectures 2020

LA NOVEL·LA DE MARÇ DE 2020

Aquest mes la novel·la escollida pel Club de Lectura Lletres de Colors és Con sabor a Irlanda de Olivia Ardey.

SINOPSI

          Després d’un divorci car i decebedor, Connor no vol saber res de dones. Com una broma del destí, es veu obligat a suportar la dolça insolència d’una cuinera que, cada dia, deixa una nota al costat del sopar que prepara per a ell. Per compromís, forma part del jurat d’un concurs fotogràfic i, en el lliurament de premis, comparteix taula amb una simpàtica desconeguda a la qual coneix millor del que s’imagina.
Quan la Lys va perdre el seu nadó la seva vida va deixar de tenir sentit. Viu bolcada en el seu treball com a cuinera per a una família adinerada. Quedar finalista en un concurs a què es va presentar per casualitat és la injecció d’optimisme que tant necessita. Quan coneix a Connor O’Brien, no sospita que es tracta del mateix desconegut a qui intenta animar amb les seves millors receptes.                                                                                                                                                                        La Lys no oblida el seu origen humil i la seva infància necessitada. En Connor sempre s’ha mogut en un ambient acomodat. No tenen res en comú, llevat de la forta atracció que sent l’un per l’altre. Però el destí està ple de sorpreses i de vegades la persona més insospitada té el poder de retornar-nos la il·lusió i les ganes de viure.

L’AUTORA

Font: elrincondelanovelaromantica

          Olivia Ardey és el nom literari de l’escriptora valenciana Montserrat Yedra Adell. Olivia va néixer a Alemanya el 1964 i poc després la seva família es va traslladar a València, ciutat no viu actualment. En el seu fer literari, amés de contes i relats, destaca per les seves novel·les romàntiques.
L’any 2014 va guanyar varis premis com l’AURA 2014, el Chick-Lit España i el Premi Of the Record a la Millor Autora Nacional.


LA NOVEL·LA DE GENER DE 2020

Aquest mes la novel·la escollida pel Club de Lectura Lletres de Colors és Los días de Jesús en la escuela de J. M. Coetzee.

megustaleer.com

SINOPSI

El David és un nen que sempre fa preguntes. En Simón i la Inés, que tenen cura d’ell, intenten respondre-li de la millor manera possible. Acaben d’ instal·lar-se al poble d’Estrella per començar una nova vida. El David ja té amics i el seu gos Bolívar li fa companyia. Però, a punt de fer set anys, ha arribat el moment d’escolaritzar-lo. Així que l’inscriuen a l’Acadèmia de Dansa. Allà, amb les seves noves sabatilles daurades, aprèn a baixar els números de cel. Però també descobreix algunes coses terribles que els adults són capaços de fer.

En aquest fascinant relat al·legòric, Coetzee s’enfronta amb mestria a les grans qüestions sobre la infància, el que significa ser pare, la constant batalla entre emoció i intel·lecte i com vam triar viure la nostra vida.

L’AUTOR

akunazentroa.eus

John Maxwell Coetzee (Ciutat del Cap, Sud-àfrica, 1940) és un escriptor australià, d’origen sud-africà, guardonat amb el Premi Nobel de Literatura l’any 2003.

Va néixer el 9 de febrer del 1940 a Ciutat del Cap i va passar la infantesa i la primera etapa formativa entre la seva ciutat natal i Worcester, de la província de Cap Occidental. Després d’estudiar en una escola catòlica, va estudiar anglès i matemàtiques a la Universitat de Ciutat del Cap.

Als inicis de la dècada del 1960, es va desplaçar a Londres, on va treballar durant algun temps com a programador informàtic per a la companyia IBM. Posteriorment, realitzà un postgrau en literatura a la Universitat de Texas (EUA), i fou professor de llengua i literatura anglesa a la Universitat de Buffalo. El 1984, retornà al seu país, en què fou professor de literatura anglesa a la Universitat de Ciutat del Cap, fins a la seva jubilació l’any 2002. En l’actualitat, exerceix funcions d’investigador en el Departament d’anglès de la Universitat d’Adelaida (Austràlia). Coincidint amb la Setmana Literària d’Adelaida de l’any 2006, Coetzee va rebre la nacionalitat australiana, sense que això l’hagi allunyat de Sud-àfrica, el seu lloc de naixement i on transcorre gran part de la seva obra.

En les seves obres, marcades per un estil simbòlic i metafòric, qüestiona el règim de l’apartheid i qualsevol tipus de racisme, i explora les seves negatives conseqüències en l’ésser humà i la seva societat. Critica la violència contra altres humans o contra els animals i la infligida en nom de diverses menes d’ideologia. És un dels màxims exponents del corrent postmodernista.

Va ser el primer escriptor guardonat en dues ocasions amb el Premi Booker, el més prestigiós de la literatura en llengua anglesa, l’any 1983 per Life & Times of Michael K i el 1999 per Disgrace.

L’any 2003, fou guardonat amb el Premi Nobel de Literatura per una obra que retrata d’innombrables maneres la sorprenent implicació del foraster, i esdevingué el quart africà a obtenir aquest reconeixement.